Over mij

Ik ben geboren te Naaldwijk in 1939. Ondanks mijn gevorderde leeftijd ben ik nog steeds avontuurlijk ingesteld en ik houd van reizen en fotograferen. Reizen om te fotograferen, zou ik willen zeggen. Om die reden reis ik graag op een individuele, ongebonden wijze. Alleen zo krijg ik voldoende tijd voor fotografie onder de beste omstandigheden.

Fotografische stijl

In het algemeen fotografeer ik graag alles wat esthetisch is en mij boeit. Daarbij probeer ik steeds aan mijn beelden een eigen signatuur mee geven die uitgaat boven een puur documentaire weergave.
Vaak zoek ik een duidelijk hoofdonderwerp en let erop dat er geen storende details mee in het beeld worden opgenomen. Een mooie lichtval vind ik zeer belangrijk. Daarom fotografeer ik vaak aan het begin of tegen het einde van de dag wanneer het licht zacht en warm is. Patronen en structuren in het landschap krijgen dan, vooral bij strijklicht, een mooi reliëf. Zo ontstaan vaak sfeervolle, romantische beelden.

Fotografische onderwerpen die mij in het bijzonder aantrekken.

Ik zoek mijn onderwerpen vooral in de natuur. Met name houd ik mij graag bezig met het verbeelden van landschappen waarin de mens niet zichtbaar aanwezig is geweest. Het woeste landschap dus waarin geen sporen van menselijke aanwezigheid zijn achtergelaten. Daarnaast fotografeer ik ook graag flora en eigenlijk alle verschijningsvormen die je in natuur kunt vinden. Om niet te verzanden in uitsluitend het verbeelden van wat ik in de natuur tegenkom, fotografeer ik natuurlijk ook andere fotografisch interessante onderwerpen.. Ook tot moderne architectuur- en mensenfotografie voel ik mij aangetrokken.

Van mijn werk zijn bij meerdere Nederlandse uitgevers ansichtkaarten en kalenders uitgegeven. Ik presenteer en exposeer mijn werk ook regelmatig op aanvraag. Voor informatie, vragen of wensen kunt u altijd via mijn website contact met mij opnemen.